вторник, 7 мая 2013 г.

Феєрія Закарпаття


  Субота. 8 ранку. Сонні туристи заповнюють перон вокзалу, ще не усвідомлюючи до кінця, яка захоплююча 2-денна пригода на них чекає. Долаючи  сонний настрій, вони прямують до автобусів, занурюючись поволі в атмосферу Закарпатського регіону. І от подорож стартує із новою силою, а за вікнами автобуса вже видніють снігові вершини, які так і хочеться підкорити. Але на все свій час… Вже за годину  село Ізки – основний пункт подорожі…

  Мальовнича місцевість Межигір’я з  чудовою природою , цілющим повітрям та захоплюючими краєвидами - тут ще не відчувається надмірна залюдненість , що залишає достатньо простору для  мрій, якісного відпочинку та натхнення. І це все доповнюється непересічним українським колоритом, національними стравами та традиціями. Тут кожен знайде те, чого душа бажає – і унікальна баня, побудована із дерев'яного зрубу, і екскурсії на пасіку з дегустацією меду та знайомством із цим старовинним заняттям, і йога та спа. Звичайно ж, у зимовий сезон  любителі лиж, снігоходів, санок знайдуть, де тут відвести душу. Це і ще багато іншого у невеличкому селі Ізки Закарпатської області.

  Після поселення туристів чекає «Бограш-паті» під відкритим небом та на схилах Карпатських гір, що ще більше розпалює смак та голод. Чанахи, приготовані на угорський лад, печена картопелька, теплий глінт-вейн – непогана підготовка до головного… А головне – це лижі, сніг і ці неймовірні вершини…  тут знайдуть застосування своєму вмінню і початківці, і вже досвідчені лижники. Ну а для геть «чайників» завжди працюють снігоходи, є санки, щоб і ці так звані «чайники» могли по-своєму підкорити вершини.

   День катання плавно змінюється веселим святкуванням у ресторані. І тут вже кожен дає волю своїм емоціям у запальних танцях та співах. Але ви не подумайте – зранку усі готові до нових спусків та перемог над собою. Сезон продовжується і лише після обіду  годинник нагадує про необхідність повертатися….

  Не хочеться… Приємні емоції виливаються у запальні співи українських пісень вже в автобусі. Це наша хороша традиція… мабуть, вона означає нову подорож – не менш захоплюючу, яскраву та повну відкриттів себе, світу, оточуючих…

«Подорож робить хорошу людину кращою…» – Томас Фуллер, англійський історик

@створено командою Круїз Пленет

http://cruiseplanet.com.ua/



Комментариев нет:

Отправить комментарий