вторник, 28 мая 2013 г.

КАРПАТСЬКО - БУКОВИНСЬКА МЕЛОДІЯ


   Чим більше подорожуєш Україною, тим  більше переконуєшся, яка вона багатогранна та чарівна… Цього разу це нам вкотре довів тур Карпатсько-буковинська мелодія. Що ж власне було у цій подорожі?

   6.30 ранку. Так-так, це час збору групи. Хтось ще недоспав, хтось вже в очікуванні нових вражень. Тим неменше, сідаємо в автобус і вирушаємо. Дорогою нас чекає зупинка в Рогатині - на  батьківщині легендарної Роксолани (Насті Лісовської), дружини султана Сулеймана Пишного. Усі мабуть знають про неї із фільму чи книги, але тут у цьому місці можна по-справжньому відчути, хто була та жінка, в якому оточенні росла. Рогатинці пишаються цією сторінкою своєї історії, про що свідчить пам’ятник Роксолані у центрі міста.


 місто Рогатин

    Наступний пункт призначення – село Крилос. Ніколи не чули? Не дивно… А раніше це було не просто село, а місце, де в середні віки існувала столиця Галицько-Волинської держави, Галич. Тут ми відвідали митрополичі палати, що ще називаються Музей історії давнього Галича. Експозиція музею ілюструє долітописний та княжий період історії давнього Галича. Серед експозиційних колекцій: зброя, ювелірні вироби галицьких ремісників, керамічні плитки, архітектурні деталі з фресками з Успенського собору.  Тут наче складаються історичні пазли, бо багато чого було нового, багато забулося із уроків історії в школі… А ще саме у Крилосі знаходиться старовинна церква та давня криниця із смачною водою, якою кожен може напитися досхочу…


село Крилос

   Проте це лише 12.00. Ми вирушаємо до Коломиї, де нас чекає екскурсія містом. У свій час це був відомий центр видобутку солі. Зараз Коломия славиться музеєм “Писанка ”, що є єдиною у світі культурною установою для збереження і експонування творів писанкового розпису, тобто власне писанок.  І звичайно ж, цей музей не залишився без нашої уваги, а велика писанка на порозі музею стала об’єктом фотографування кожного туриста. Крім цього, досліджували неймовірні експонати коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття. Що ж – «ловимо» моменти!




музей "Писанка" у Коломиї

   Вечір закінчується душевно – забава, паління вартри… Цей регіон вже закохав нас у себе. Що  буде далі? А далі другий день із оглядом музею Назарія Яремчука. Тут всі речі, фото ще «дихають» періодом, коли Назарій Яремчук співав, творив…жив. Усіх, хто не байдужий до української пісні і таких видатних осіб, історія екскурсовода просто розчулює… Це місце притягує.

музей Назарія Яремчука

   Але нас ще чекає маленьке, але від того неменш прекрасне місто Чернівці… Таке враження, що воно позичило щось від Відня, а дещо від Львова. Проте найбільше вражає університет – наш український Оксфорд, де й справді літає дух знань і прагнення навчатися… Нарешті у кожного є вільний час, щоб побути наодинці із містом, собою чи друзями, рідними… Атмосфера міста сприяє туристичному настрою, за що ми йому особливо вдячні))


затишне місто Чернівці

   Повертаємося до Львова.. Ще одна туристична сторінка заповнена яскравими моментами, які ми не просто «облетіли» для галочки, а прожили… До нових зустрічей!

@створено командою Круїз Пленет

Комментариев нет:

Отправить комментарий